210-4536144
Είσοδος / Εγγραφή   Γλώσσα:  

Η Φιλοσοφία Μας

Εδώ τίθεται το ερώτημα που πρέπει να προβληματίσει όλους μας: για ποιο λόγο παίρνουμε βιταμίνες προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στον τρόπο ζωής μας; Πόσο αναγκαίες είναι τελικά; Ή, πιστεύετε ότι όντως είναι απαραίτητες για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στα εξαντλητικά ωράρια, στις καθημερινές υποχρεώσεις και να προστατέψετε τον εαυτό σας από τη μόλυνση, τις τοξίνες και άλλες χημικές ουσίες του περιβάλλοντος; Αν πιστεύετε ότι ένα σκεύασμα μπορεί να κάνει θαύματα στον οργανισμό σας μάλλον είστε σε λάθος σελίδα και ότι διαβάσετε εδώ θα σας φανεί χάσιμο χρόνου.

Όποιος όμως από εσάς δεν έχει πάρει ποτέ του βιταμίνες ή κάποιο συμπλήρωμα διατροφής είναι στη σωστή σελίδα. Προφανώς ξέρει να κάνει πολύ καλύτερα αυτό στο οποίο έχουμε στηρίξει όλη μας τη φιλοσοφία. Ποιο είναι αυτό; Το να ακούει το σώμα του, να γνωρίζει τα όριά του, κι όταν χρειάζεται να τα ξεπεράσει ή να ανταποκριθεί σε μία δύσκολη κατάσταση, να το κάνει με φυσικό τρόπο και χωρίς σκευάσματα.

Η αυτογνωσία όμως δεν είναι δεδομένη για τους περισσότερους από εμάς. Ένα απλό παράδειγμα είναι οι περιπτώσεις αλλεργιών που έχουμε σε διάφορα τρόφιμα. Όταν το σώμα μας δεν αντέχει κάποια πρωτεΐνη γάλακτος ή κάποιο θαλασσινό ή τους ξηρούς καρπούς, αναγκαζόμαστε να προσαρμοστούμε και να τροποποιήσουμε τη διατροφική μας συμπεριφορά ανάλογα. Όταν όμως δεν βλέπουμε γρήγορα αποτελέσματα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι λίγη ησυχία για να αφουγκραστούμε με ποιον τρόπο ο οργανισμός μας ανταποκρίνεται σε αυτά με τον οποία τον τρέφουμε.

Τι (δεν) πιστεύουμε

Όχι στο έτοιμο φαγητό: Προσφέροντας ένα γρήγορο γεύμα ή παραγγέλοντας απ’ έξω, νιώθουμε ότι περιποιούμαστε τον εαυτό μας ή ότι χαλαρώνουμε από το στρες μίας δύσκολης μέρας. Στην πραγματικότητα, όμως, επιβαρύνουμε όχι μόνο το σώμα μας αλλά και το πνεύμα μας: αφηνόμαστε στο έλεος της βιομηχανίας του έτοιμου φαγητού με τα κακά λιπαρά και τα γευστικά βοηθήματα να επιδρούν με καταστροφικές συνέπειες στον οργανισμό μας.

Ναι στη μαγειρική: Αντί να παρακολουθούμε εκπομπές μαγειρικής είναι προτιμότερο να εφαρμόσουμε στην πράξη την ευγενή αυτή ενασχόληση. Το να φτιάξουμε κάτι γρήγορο και υγιεινό σπίτι με έξυπνο τρόπο και φυσικά υλικά μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας, σωματικά και ψυχικά. Η ενασχόληση με τη μαγειρική τονώνει το αίσθημα της δημιουργίας και ανεβάζει την αυτοεκτίμησή μας. Μας κάνει να νιώθουμε χρήσιμοι σε εμάς και στην οικογένειά μας.

Ναι στην αναζήτηση των κατάλληλων υλικών: Αυτό θα μας αναγκάσει να πάμε στη λαϊκή αγορά, ή σε κάποιο «ψαγμένο» μαγαζί με βιολογικά προϊόντα ή στο συνοικιακό μπακάλικο ή ακόμα - γιατί όχι; -σε κάποιο επαρχιακό μέρος που μπορούμε να συνδυάσουμε την απόδραση με την αναζήτηση παραδοσιακών τροφών. Οι αισθήσεις οξύνονται και η περιπέτεια της αναζήτησης μας κάνει να αντιληφθούμε δυνατότητές μας που ως τώρα ήταν σε αδράνεια. Η επιτυχία ή η αποτυχία κάθε συνταγής ανοίγει καινούρια μονοπάτια: το νου μας, και έτσι η αντίληψή μας για τον κόσμο διευρύνεται.

Ναι στην επιλογή: Πλέον δεν είναι μόνο αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση ή στο ίντερνετ. Είναι αυτά που αγγίζουμε, που μυρίζουμε και που γευόμαστε. Είναι τόσο διαφορετικά επειδή επιλέγουμε εμείς και όχι οι άλλοι το τι θα φάμε. Μοιάζει σα να ζούμε από δική μας επιλογή μέσα σε μία γυάλα και ξαφνικά αποφασίζουμε να βγούμε έξω σε έναν ωκεανό γεύσεων και αρωμάτων.

Η ουσία των πραγμάτων βρίσκεται στη φυσική τους μορφή και όχι στην επεξεργασμένη και σιγά σιγά ο καθένας από μας θα βρει τον δρόμο που θα τον οδηγήσει στο γευστικό μονοπάτι του Παραδείσου.

Ελάτε μαζί μας σε αυτήν τη γευστική περιπλάνηση και ανακαλύψτε την απλότητα και τη διαφορετικότητα. Οι περισσότερες συνταγές που θα βρείτε εδώ:

- προέρχονται από μικρά και μεγάλα ταξίδια μας,
- έχουν μαγειρευτεί και δοκιμαστεί από εμάς,
- τις προσαρμόσαμε στη μεσογειακή κουζίνα,
- δεν περιέχουν καθόλου γλουτένη,
- είναι εμπλουτισμένες με ελληνικά superfoods,
- έχουν στόχο την τόνωση του ανοσοποιητικού.

Επίσης, θα βρείτε πιο ενημερωμένα ερευνητικά άρθρα για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το τι τρώτε.

Για εσάς που ζητάτε κατί πέρα από τα συνηθισμένα, κάτι διαφορετικό, κάτι απλώς καλύτερο ακολουθήστε μας.