210-4536144
Είσοδος / Εγγραφή   Γλώσσα:  


Χριστουγεννιάτικος gluten-free διαγωνισμός

Χριστουγεννιάτικος gluten-free διαγωνισμός από την notanordinarymum και την GeaBakery

 

Ετοιμαστείτε να αναπολήσετε τα παιδικά σας χρόνια και να κερδίσετε ένα νόστιμο, χριστουγεννιάτικο δώρο, χωρίς γλουτένη, από την GeaBakery. 

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

  • Κάντε like στο μπλoγκ μας www.notanordinarymum.gr ή στη διεύθυνση facebook getactive.
  • Κάντε like στη φωτογραφία του διαγωνισμού
  • Γράψτε κάτω από τη φωτογραφία του διαγωνισμού μας ποιο είναι το αγαπημένο σας χριστουγεννιάτικο γλυκό, μαζί με μια γλυκιά ανάμνηση από τα παιδικά σας χρόνια!
  • Ο Διαγωνισμός θα ξεκινήσει Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και θα τελειώσει Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.

Οι 5 τυχεροί νικητές θα αναδειχθούν ύστερα από κλήρωση (αλήθεια!) και θα κερδίσουν από ένα σπέσιαλ πακέτο gluten-free πιστοποιημένων προϊόντων από την Ελληνική εταιρία GeaBakery.

(To κάθε πακέτο περιλαμβάνει):

1 Γαλέτα
1 Φρατζολάκι ολικής άλεσης
1 πολύσπορο
1 τοαστ (6 φετες)
1 κέϊκ βανίλια ή κακαό  
1 Choco chips cookies
1 White choco chips cookies
1 madeleines

Το μόνο που θέλουμε από εσάς είναι πολλές, μα πολλές, γλυκές αναμνήσεις, ώστε να νιώσουμε έστω και για λίγο, πάλι παιδιά.

Merry Gluten-Free Xmas από την notanordinarymum και την Gea bakery!

 

GeaBakery: «ναι» στην καλή διατροφή, «όχι» στη γλουτένη

Στις μέρες μας ακούμε συχνά για τρόφιμα που δεν περιέχουν γλουτένη, δηλαδή την πρωτεΐνη που δεν υπάρχει μόνο σε όλα τα σιτηρά, αλλά χρησιμοποιείται και σε πολλές άλλες τροφές σαν συντηρητικό ή ενισχυτικό γεύσης. Κατά πόσο, όμως, είναι εφικτό να είμαστε σίγουροι ότι κάποιο προϊόν δεν έχει δεχθεί επιμόλυνση από άλλα τρόφιμα που βρίσκονται μαζί του στο ράφι ή στην κουζίνα που παρασκευάζεται; Κατά πόσο έχουν την επιλογή αυτή όσοι πρέπει ή θέλουν να βγάλουν τη γλουτένη από τη ζωή τους;

Μέχρι πριν λίγο καιρό μας κυνηγούσε η αβεβαιότητα, ειδικά όταν ο μικρός μας διαγνώστηκε με πολλαπλές αλλεργίες στα σιτηρά, που σήμαινε ότι ακόμα και ο θηλασμός θα έπρεπε να γίνει απαλλαγμένος γλουτένης.

Ευτυχώς, τότε ήταν που κάποια συγκυρία (ή μήπως όχι;) έφερε στο δρόμο μας την GeaBakery, ελληνική εταιρεία που κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει. Κανείς δεν περίμενε ότι το ανέφικτο του να παρασκευάζεις προϊόντα άρτου χωρίς γλουτένη, μόνο με φυσικά υλικά και χωρίς καθόλου συντηρητικά, θα γινόταν εφικτό, εδώ στον τόπο μας, εκεί που χτυπάει η καρδιά της μεσογειακής διατροφής.

Η Μαρκέλλα Πατρικάδη, επικεφαλής της εταιρίας, δεν κρύβει το πάθος της για την υγιεινή και γευστική διατροφή. Έπειτα από πολυετή και συστηματική έρευνα με την ομάδα της, εν τέλει βρήκαν τον τρόπο να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη!

Αυτή τη στιγμή διαθέτουν ένα εξελιγμένο παρασκευαστήριο προϊόντων glutenfree, σύμφωνα με τα πρότυπα ISO22000:2005  και φέρουν το ειδικό διεθνές σύμβολο αναγνώρισης glutenfree(Crossed Grain Symbol). Η εταιρία εφαρμόζει ένα σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Association of European Coeliac Societies (AOECS), εφαρμόζοντας αυστηρούς ελέγχους στη διαχείριση των πρώτων υλών και  την εξασφάλιση πολλαπλής πρόληψης επιμόλυνσης σε όλα τα στάδια της αλυσίδας παραγωγής-διανομής.

Όταν έφτασε στα χέρια μας το πρώτο πακέτο Gea Bakeryμε τα προϊόντα αεροστεγώς κλεισμένα σε ειδικές συσκευασίες για να μην έχουν επαφή με «ξένα» σώματα, μας περίμενε μία ξεχωριστή έκπληξη. Όχι μόνο η γεύση τους ήταν ιδανικά ισορροπημένη, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρεις σε αυτή την κατηγορία τροφίμων, αλλά τα συστατικά τους ήταν φυσικά και χωρίς πρόσθετα συντηρητικά. Εντυπωσιακό είναι το αλεύρι φακής που μπαίνει σε όλα σχεδόν τα αρτοπαρασκευάσματα.

Ο Νίκος, που είναι υπεύθυνος στη Gea Bakery για την προώθηση, μας εξήγησε ότι είναι άδικο για κάποιον να γλιτώνει από τη γλουτένη και να είναι αναγκασμένος να φορτώνει τον οργανισμό του με όλα εκείνα τα συντηρητικά που βρίσκονται κατά κόρον σε τέτοιου είδους τρόφιμα.

Το καλό με ανθρώπους σαν αυτούς στη GeaBakery, που δεν έπεσαν ποτέ σε ρηχά νερά της εκβιομηχάνισης των τροφίμων με συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης για να βγει ένα φτηνό σκεύασμα και μετά να επενδύσουν στη διαφήμιση, είναι ότι έχουν κοπιάσει πάρα πολύ και έχουν αγαπήσει τη δουλειά τους από την αρχή, ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι τίποτε λιγότερο από την ποιότητα και το wellbeingτων καταναλωτών τους.

Ο όρος «φυσική διατροφή» εδώ βρίσκει πλέον όλη τη σημασία που έχει χάσει στις μέρες μας. Στη συγκεκριμένη εταιρεία, ο καταναλωτής γίνεται φίλος και μετά οπαδός.

Από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μάθουμε στον κόσμο που το έχει ανάγκη ότι μπορεί να κάνει το καλύτερο για την υγεία του με τη φυσική διατροφή, ακόμα και σε glutenfreeτρόφιμα με υλικά που απλόχερα μας χάρισε η φύση και μας τα προσφέρει με σεβασμό στις ανάγκες μας η Gea Bakery. 
   Pin it
Instagram