210-4536144
Είσοδος / Εγγραφή   Γλώσσα:  


Η notanordinarymum συναντά την Sugarbuzz

Ο Γιώργος μπορεί να είναι μικρός ακόμη για να κάνει πάρτι με τους φίλους του, σε εμάς, όμως, αρέσει να καλούμε συχνά τους φίλους μας –με παιδιά ή χωρίς- στο σπίτι και να απολαμβάνουμε σπιτικές νοστιμιές, με βάση τη δική μας φαντασία, έμπνευση και (διατροφική) νοοτροπία, ανοίγοντας γευστικούς δρόμους στους καλεσμένους μας.

Πάνω, λοιπόν, στην αναζήτηση συνταγών για πάρτι… μικρών και μεγάλων, πέσαμε πάνω στο βιβλίο Party της Αθηνάς Πάνου, το οποίο αποτέλεσε τη βάση για κάποιες συνταγές που μπορούμε να αξιοποιούμε σε τέτοιες περιπτώσεις και που ικανοποιούν και τους ενήλικες, αλλά και τα παιδιά της παρέας -και σε μερικά χρόνια μάλλον θα κάνουν… θραύση στα πάρτι του Γιώργου!

Την Αθηνά μπορεί κάποιοι να την γνωρίζετε ως Sugarbuzz, από το foodblog της,το οποίο ξεκίνησε το 2009. Αν και Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στα περιβαλλοντικά και στα παιδαγωγικά, η αγάπη της για τη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική την οδήγησε να περνά τον ελεύθερό της χρόνο στο blog, να πειραματίζεται με συνταγές, να φωτογραφίζει, να μοιράζεται, να είναι με ένα… μίξερ στο χέρι και να κάνει λιγουρευτούς γλυκούς και αλμυρούς συνδυασμούς, αποκτώντας το δικό της κοινό.

Τα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής και φωτογραφίας, έτσι ώστε να αποτυπώνει τις δημιουργίες της όσο το δυνατόν καλύτερα, δεν άργησαν να έρθουν και σίγουρα δεν είναι τυχαίο που κέρδισε το 2ο βραβείο στο διαγωνισμό μαγειρικής του ελληνικού περιοδικού Oliveτο 2010.

Τα βιβλία που ήρθαν στη συνέχεια, ήταν αναπόφευκτα. Το 2012 εκδίδει το πρώτο της, από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, το Cupcakes, γεμάτο με πρωτότυπες και εύκολες συνταγές για να… κατακτήσει κάποιος τον πλανήτη των γλυκών και αλμυρών cupcakes. Το ένα έφερε το άλλο και το 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της, το Cookies, με συνταγές για τραγανά και μαλακά μπισκότα, γλυκά και αλμυρά, το οποίο, μάλιστα, ήταν στη βραχεία λίστα της κατηγορίας του στα Βραβεία Βιβλίου Public2014.

Το 2014 κυκλοφόρησε και το τρίτο της βιβλίο, το Party, αυτό που ένωσε τους δρόμους μας. Εκεί βρήκαμε 30 πρωτότυπες συνταγές για αλμυρά και γλυκά, που μπορούν εύκολα να συνοδεύσουν τις γιορτές και τα γενέθλια μικρών και μεγάλων, με τις περισσότερες να είναι εύκολες και γρήγορες και το καλύτερο; Με απλά υλικά. Πάνω στις συνταγές της βασιστήκαμε για να πειραματιστούμε με μερικές δικές μας εμπνεύσεις που βασίζονται στο διατροφικό μοντέλο που ακολουθούμε και το αποτέλεσμα μπορούμε να πούμε πως είναι άκρως λαχταριστό!

 

Η Αθηνά σήμερα συνεχίζει τις μαγειρικές και φωτογραφικές δραστηριότητες μέσα από διάφορες συνεργασίες μένοντας ακλόνητη στη φιλοσοφία της ότι η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία, κι εμείς σίγουρα δεν θα διαφωνήσουμε!
   Pin it
Instagram