210-4536144
Είσοδος / Εγγραφή   Γλώσσα:  


Πρόβειο γιαούρτι με σπιτική γκρανόλα και φρούτα εποχής

Τώρα το καλοκαίρι, το γιαούρτι είναι ιδανικό για ένα δροσερό πρωινό, ειδικά για όσους ψάχνουν δυναμικές επιλογές για ενέργεια, χωρίς γλουτένη. Το πρόβειο γιαούρτι, συγκεκριμένα, ναι μεν είναι πλούσιο σε λιπαρά, φτάνοντας 10% λίπος, αλλά ταυτόχρονα δίνει φουλ ενέργεια και είναι κατάλληλο και για παιδιά και για έγκυες, καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυσικά προβιοτικά που κάνουν καλό στη χλωρίδα του εντέρου και του στομάχου. Μην το φοβηθείτε! Αύριο κιόλας βάλτε το στο πρωινό σας με μια ιδέα που θα κάνει την ημέρα σας να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Υλικά για 1 άτομο για πρόβειο γιαούρτι με σπιτική γκρανόλα και φρούτα εποχή
1 γιαούρτι πρόβειο
1 ακτινίδιο
Σπιτική γκρανόλα (κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς θα την φτιάξετε)
½ μπανάνα

Οδηγίες
Καθαρίστε το ακτινίδιό σας και ψιλοκόψτε το.

Πάρτε την μπανάνα σας και κόψτε τη σε ροδέλες.

Αφού ετοιμάσετε τη σπιτική γκρανόλα, αναμείξτε τη με το ακτινίδιο και την μπανάνα κι έπειτα ανακατέψτε το μείγμα στο γιαούρτι σας.

Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά φρούτα της αρεσκείας σας, ανάλογα με την εποχή.

Tip
Τα γιαούρτια από πρόβειο γάλα έχουν πιο ξινή γεύση, γι’ αυτό καλό είναι να τα συνδυάζετε με πιο γλυκά φρούτα για ισορροπία. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι το πρόβειο γάλα έχει διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης σε σχέση με το αγελαδινό και περισσότερο ασβέστιο για υγιή οστά. Κάτι ακόμη που το χαρακτηρίζει είναι η περιεκτικότητα σε συζευγμένο λινολεΐκό οξύ, το οποίο φαίνεται να παίζει ρόλο στη βελτίωση του μεταβολισμού του λίπους.

 

 

 
   Pin it
Instagram