210-4536144
Είσοδος / Εγγραφή   Γλώσσα:  


Smoothie λαχανικών για γερά παιδιά

Ο Γιώργος μου ανέκαθεν αγαπούσε τις γλυκές γεύσεις και σεβόμενη τις προτιμήσεις του, προσπαθώ ό,τι του φτιάχνω, κι ας είναι αλμυρό, να έχει μια νότα γλυκιά, πάντα με υγιεινή χροιά, όπως για παράδειγμα ριζότο με κίτρινη κολοκύθα και πορτοκάλι ή φακές με πουρέ μήλου και καρότο. Οι συνδυασμοί αυτοί είναι ιδανικοί για παιδιά που δεν αγαπούν τις αλμυρές γεύσεις και άριστες για ενίσχυση ανοσοποιητικού, αφού είναι πλούσιες σε βιταμίνη C. Με το ίδιο σκεπτικό, οι χυμοί που επιλέγω για εκείνον έχουν πάντα λίγα λαχανικά μέσα, για να εξασφαλίσω ποικιλία σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και φυσικά το ότι θα καταναλώσει όλα τα λαχανικά του, ακόμη κι αν σε κάποιο πιάτο μπορεί να μην τα θέλει. Δεν τη γλιτώνει!

Υλικά για 1 ποτήρι

1 καρότο

1 μήλο

1 αχλάδι

Χυμός σταφυλιού βιολογικός

Οδηγίες

Πλύνετε καλά το καρότο, το μήλο και το αχλάδι, καθαρίστε τα και βάλτε τα στο μπλέντερ μαζί με 100ml νερό. Χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν και όταν το μείγμα γίνει πολτός, προσθέστε 100ml βιολογικού χυμού σταφυλιού.

Tip
Ακόμη κι ένα μικρό καρότο ξεπερνά τη συνιστώμενη ημερήσια δόση σε βιταμίνη Α, η οποία είναι γνωστό ότι  ωφελεί την όραση, αλλά συμβάλλει και στην πρόληψη λοιμώξεων, όπως μύτης, φάρυγγα κλπ. Φροντίστε να του το προσθέτετε συχνά στα γεύματά του.  
   Pin it
Instagram