210-4536144
Είσοδος / Εγγραφή   Γλώσσα:  


Ομιλία στο Vegan Life Festival

Ο vegan τρόπος ζωής και διατροφής έχει πλέον αρχίσει να διαδίδεται ολοένα και περισσότερο παγκοσμίως, με συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό ανθρώπων να «φλερτάρει» έντονα με την ιδέα να κόψει ή έστω να μειώσει το κρέας, ξεκινώντας από την απλή χορτοφαγία, από την οποία πολλοί περνούν μεταβατικά πριν καταλήξουν στον βιγκανισμό.

Αυτός ο τρόπος ζωής, αυτή η φιλοσοφία που εκφράζεται και με τη vegan διατροφή, όπου καθετί ζωικό απομακρύνεται από το πιάτο, όχι μόνο για λόγους υγείας, αλλά και για αποφυγή εκμετάλλευσης και βασανισμού των ζώων, αλλά και για λόγους βιωσιμότητας του πλανήτη και του περιβάλλοντος, εκφράζεται μέσα από ένα μεγάλο φεστιβάλ εδώ και 4 χρόνια στην Αθήνα, το Vegan Life Festival.

To Vegan Life Festival επιστρέφει και φέτος στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 5 και 6 Οκτωβρίου με σκοπό να φέρει κοντά τα μέλη της vegan κοινότητας μεταξύ τους, αλλά και σε επαφή με cruelty-free τρόφιμα και προϊόντα που ανταποκρίνονται στη φιλοσοφία τους. Πέραν τούτου, όμως, στόχο έχει και να συστήσει αυτή τη φιλοσοφία σε όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή μαζί της και να ανακαλύψουν ότι το να είσαι vegan μπορεί να είναι απολαυστικό, εύκολο και οικονομικό με πάρα πολλά οφέλη σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε όλους αυτούς που ενδιαφέρονται για τον vegan τρόπο ζωής, τα ζώα, το περιβάλλον, την υγεία τους και αναζητούν την ενημέρωση γύρω από αυτό. Σε αυτό ακριβώς το κομμάτι έρχεται να συμβάλλει και η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα (Bsc, Msc, Pgd) και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, με την ομιλία που θα πραγματοποιήσει στο Vegan Life Festival την Κυριακή 6/10 στις 18.00-19.00 με τίτλο «Αυτοάνοσα και φυτοφαγία: Νεότερα δεδομένα και θεραπευτικές προσεγγίσεις».

Στο πλαίσιο της ομιλίας της η ειδικός θα παρουσιάσει νέες έρευνες και επιστημονικά δεδομένα πάνω στα οφέλη μιας φυτοφαγικής διατροφής όσον αφορά τα αυτοάνοσα, με συμβουλές πάνω στον τρόπο διατροφής που μπορεί να βοηθήσει, ο οποίος βασίζεται σε φυτικές τροφές, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, χωρίς επεξεργασμένα τρόφιμα.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε από την ειδικό και από άλλα καταξιωμένα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και από ενεργά μέλη της vegan κοινότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δώστε ραντεβού αυτό το Σαββατοκύριακο στην Τεχνόπολη και ελάτε να γνωρίσετε μια φιλοσοφία ζωής και διατροφής που θα σας αλλάξει προς το καλύτερο. 

 
   Pin it
Instagram